Minigraver

Ook op locatie mogelijk

Geen ervaring nodig

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

 

In het verleden werden de meeste werkzaamheden met mankracht uitgevoerd. Daar is tegenwoordig in vele gevallen de kleine graafmachine voor in de plaats gekomen, er deze is er ook nog in veel uitvoeringen. Zowel in sloperijen, wegenbouw, agrarische sector en bosbouw worden graafmachines gebruikt en ze zijn er met verschillende accessoires om de multifunctionaliteit te vergroten.

De eisen die gesteld worden aan kennis en vaardigheden worden steeds strenger, zo heeft de overheid bepaald in de Arbowet. Werkevers moeten er voor zorgen dat de medewerkers die een graafmachine bedienen specifieke deskundigheid bezitten, ze moeten goed en veilig kunnen werken. Zonder deze deskundigheid gebeuren er vaak ongelukken met schade aan goederen, inventaris en gebouwen. Maar ook lichamelijk letsel komt helaas nog te vaak voor. Er komen nog vaak situaties voor waarvan achteraf gezegd kan worden: “dat ging maar net goed”. Het doel van deze opleiding is om de kandidaat bewust te maken van de veiligheid bij het werken met de kleine graafmachine en de veiligheid op de werkplek te vergroten.
Er wordt aandacht besteed aan het opstellen en bedienen van de kleine graafmachine, Maar ook stabiliteit, belastbaarheid en hydrauliek komen aan de orde. De nadruk ligt op veiligheid. Deze opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Kennis en vaardigheden worden getoetst d.m.v. een schriftelijke toets en een praktijkbeoordeling.

Wat gaat u leren?

  • Wetgeving omtrent ARBO en veiligheid op de werkvloer
  • Verantwoordelijkheden
  • Opbouw van de kleine graafmachine
  • Het hydraulisch systeem
  • Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
  • Lastgrafiek en belasten van de minigraver
  • Rijden op de openbare weg en verkeersvoorschriften

Waar is de opleiding te volgen?

Nader te bepalen

Bij u op locatie

Agenda

Deze opleidingen worden niet van te voren ingepland. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Het antwoord op bovenstaande vraag is: Nee, een Minigraver certificaat is niet verplicht. MAAR In de Arbowet staat dat het personeel dat een Minigraver bestuurt scholing gehad moet hebben en capabel moet zijn. Ook moet je dit kunnen aantonen (dit kan met een Minigraver certificaat). Vaak is het verzekeringstechnisch ook verplicht, een verzekering kan anders weigeren om de schade te vergoeden.

Het certificaat voor de Minigraver is 5 jaar geldig. 

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Wat doen we met uw gegevens? Bekijk ons Privacy Statement.

Chat openen
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?