Hoe voorkomt u heftruckongelukken?

De economie draait weer op volle toeren. Helaas neemt hierdoor de werkdruk in de magazijnen ook steeds verder toe. Heftrucks rijden als Formule 1 wagens door de magazijnen en het aantal heftruckongelukken stijgt net zo hard als het aantal verwerkte ladingen. Wij kunnen u helpen met het voorkomen van ongevallen en naast de veiligheid van uw medewerkers ook de continuïteit van uw magazijn garanderen.

Een druk magazijn is niet altijd een goed magazijn

Het lijkt soms misschien zo dat de racebaan-achtige taferelen die u in het magazijn ziet automatisch betekenen dat het goed gaat in het magazijn. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Een goed opgeleide heftruckchauffeur kan zijn werk in een normaal tempo uitvoeren, waardoor hij niet alleen veilig rijdt maar ook efficiënt en doelmatig te werk gaat.

Zonder de juiste kennis is een heftruckchauffeur misschien geneigd om stomweg zo snel mogelijk te gaan rijden en risico’s te negeren of bagatelliseren. Met een opleiding van A.L.P. opleidingen verwerkt hij of zij veel orders in weinig tijd op een veilige manier.

De meest voorkomende ongelukken

Per jaar gebeuren er gemiddeld 1.700 ongelukken met heftrucks in Nederland en dit aantal stijgt nog iedere dag. Veel voorkomende ongelukken zijn:

  • aanrijdingen met één van de medewerkers
  • ladingen die van de vorken afvallen
  • beknelling tussen of tegen een object en de heftruck
  • kantelen van de heftruck door een te zware lading
Voorkom heftruckongelukken

Natuurlijk is de veiligheid van uw personeel het meest belangrijke aspect. Maar denk ook eens aan de kosten van een heftruckongeval. Uw magazijn ligt de rest van de dag stil, als het niet langer is.

Hoe voorkomt u heftruckongelukken?

Goed opgeleide heftruckchauffeurs weten waar ze op moeten letten en kunnen risico’s inschatten. Zij weten hoe ze efficiënt en doeltreffend te werk moeten gaan op een veilige en georganiseerde manier. A.L.P. opleidingen verzorgt hiervoor de perfecte trainingen en opleidingen. Niet voor niets hebben wij onze opleidingen “Bewust en veilig werken met de heftruck” genoemd.

Neem dus snel contact op met A.L.P. opleidingen of neem eens een kijkje bij onze heftruckopleidingen om te zien welke mogelijkheden wij bieden om uw magazijn niet alleen veilig, maar ook efficiënt te maken.

Mockup - studiegids A.L.P. Opleidingen
Alle opleidingen overzichtelijk op een rij?

Vul onderstaand formulier in en download onze  studiegids!

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?