Orderverzameltruck

Ook op locatie mogelijk

Ook voor beginners

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

 

In de meeste magazijnen wordt gebruik gemaakt van de orderverzameltruck. Dit vergemakkelijkt het logistieke proces binnen het bedrijf, maar bij onvoldoende kennis kan het ook gevaar opleveren.

Aan het verplaatsen van zware lasten zijn risico’s verbonden, er kunnen ernstige ongelukken ontstaan en kunnen mensen gewond raken of erger. Daarnaast kunnen machines en andere materialen worden beschadigd. Bij onjuist gebruik (gebrek aan kennis en vaardigheid) zijn deze risico’s onaanvaardbaar hoog en is de kans op ongelukken erg groot.

Volgens de Arbo wetgeving is de werkgever verplicht om personen die werken met interne transportmiddelen voldoende instructie te geven. Het advies is dan ook om een opleiding te volgen waar een certificaat of diploma aan verbonden is, zodat de werkgever kan aantonen dat de werknemer over voldoende parate kennis op het gebied van veiligheid beschikt en dat hij deskundig is opgeleid.

Wat gaat u leren?

  • Wetgeving omtrent ARBO en veiligheid op de werkvloer
  • Verantwoordelijkheden en risico’s
  • Bewustwordingen van gevaren en risico’s
  • Dagelijks onderhoud
  • Veiligheid voor, tijdens en na het werk
  • Stabiliteit en belading

Waar is de opleiding te volgen?

Bij u op locatie

Nader te bepalen

Welke opleiding past bij u?

1 dag training – geen ervaring

VLT – ervaren

Agenda

Deze opleidingen worden niet van te voren ingepland. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

De Orderpicktruck wordt ook wel een orderverzameltruck genoemd. Een orderpicktruck is een magazijntruck die gebruikt wordt voor het verzamelen van goederen waarbij de collies direct op de pallet wordt gelegd.  

Het antwoord op bovenstaande vraag is: Nee, een (High)orderpicktruck certificaat is niet verplicht. MAAR In de Arbowet staat dat het personeel dat een (High)orderpicktruck bestuurt scholing gehad moet hebben en capabel moet zijn. Ook moet je dit kunnen aantonen (dit kan met een (High)orderpicktruck certificaat). Vaak is het verzekeringstechnisch ook verplicht, een verzekering kan anders weigeren om de schade te vergoeden.

Een (High)orderpicktrucki certificaat is 5 jaar geldig. Daarna zult u hem moeten verlengen. Dit kunt u doen door middel van een herhalingscursus. Wij bieden een herhaling aan waarin u binnen een uur uw (High)orderpicktruck certificaat kan verlengen.

Dit is natuurlijk per persoon verschillend. Het hangt van meerdere factoren af, namelijk:

  • Ben je bekend met een (High)orderpicktruck?
  • Heb je al vaker met een (High)orderpicktruck gereden of ga je voor het eerst een (high)orderpicktruck bedienen/ besturen?

Het kan zijn dat je het theorie gedeelte een beetje lastig vindt, maar onze ervaren docenten zullen je hierin goed kunnen ondersteunen. 

Dit is alleen mogelijk doormiddel van scholing. Een (High)orderpicktruck basis opleiding duurt bij ons een dag. Vooraf krijg je van ons het toegang tot het online lesboek. Wij raden aan om dit thuis door te nemen. Het eerste gedeelte van de opleiding  zal de theorie doorgenomen worden en zal er een theorie toets afgenomen worden. Het tweede deel van de dag zal de praktijk met aansluitend een praktijktoets plaatsvinden.

Nee, je hebt geen autorijbewijs nodig om op een (High)orderpicktruck te mogen rijden. 

De minimum leeftijd voor het besturen van een (high)orderpicktruck is 18 jaar. Vanaf je 16de jaar kun je een certificaat behalen voor de (High)orderpicktruck. Echter mag je dan tot je 18de alleen de (High)orderpicktruck besturen onder toezicht van een meerderjarige collega met geldig (High)orderpicktruck certificaat.

Voor meer informatie, bekijk onze High Orderpicktruck opleiding!

Wij bieden de (High)orderpicktruck opleiding aan in de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Wat doen we met uw gegevens? Bekijk ons Privacy Statement.

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?