Opleiding heftruckchauffeur

Als je op zoek bent naar een carrière in de logistieke sector, kan het behalen van een heftruckcertificaat de deur openen naar verschillende mogelijkheden. Bij A.L.P. Opleidingen bieden we een opleiding heftruckchauffeur aan die je de vaardigheden en kennis biedt om veilig en efficiënt een heftruck te bedienen.

Wat leer je op onze opleiding?

De opleiding heftruckchauffeur bij A.L.P. Opleidingen is ontworpen om je alles te leren wat je nodig hebt om een heftruck te besturen. Dit omvat het leren van de verschillende onderdelen van de heftruck, hoe ze te onderhouden en veiligheidsregels waaraan je je moet houden. Je leert ook hoe je ladingen veilig kunt verplaatsen, hoe je de juiste heftruck kiest voor een specifieke taak en hoe je problemen met de heftruck kunt oplossen.

Opleiding heftruckchauffeur

Theorie en praktijklessen

De opleiding bestaat uit zowel theorie- als praktijklessen. Er is geen instapniveau dus er is geen instapkwalificatie waaraan je moet voldoen. De theorielessen geven je inzicht in de veiligheidsregels, de wetgeving rondom het gebruik van heftrucks en de verschillende soorten heftrucks en hun toepassingen.

De praktijklessen bieden je de kans om de heftruck echt te besturen en de vaardigheden die je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Tijdens deze lessen leer je bijvoorbeeld hoe je een lading op de juiste manier oppakt, verplaatst en neerzet. Uiteindelijk na alle lessen worden er 2 toetsen afgenomen. De eerste voor de theorie, de tweede is een praktijk toets. Als je de toetsen haalt, krijg je een certificaat die 5 jaar geldig is.

Opleidingslengte

De opleiding heftruckchauffeur bij A.L.P. Opleidingen duurt in totaal 1 dag (twee dagdelen). Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een heftruckcertificaat waarmee je kunt aantonen dat je de vaardigheden en kennis hebt om een heftruck te bedienen. Dit certificaat is niet alleen nuttig voor toekomstige werkgevers, maar ook voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Contact

Denk je dat een heftruckcertificaat de nieuwe stap in jouw carrière is? Dan is een heftruckcertificaat behalen bij A.L.P. Opleidingen is een verstandige keuze, zowel voor de veiligheid op de werkvloer als voor het professioneel kunnen uitvoeren van werkzaamheden. Dus waar wacht je nog op? Zet die stap en begin jouw nieuwe carrière als heftruckchauffeur! Ben je geïnteresseerd maar wil je meer informatie over deze opleiding? Neem gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Wat doen we met uw gegevens? Bekijk ons Privacy Statement.

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?