• Categorie 1A: Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers
  • Categorie 1B: Telescoop/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger of chassis en spinhoogwerkers met stempels.
  • Categorie 3A: Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
  • Categorie 3B: zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers.

10 soorten hoogwerkers uitgelegd:

1. Elektrische schaarhoogwerker op banden. 
Beweging: Horizontaal
Ondergrond: Geschikt voor een vlakke ondergrond en hoofdzakelijk voor binnen werkzaamheden.
Voor wie? Onder andere voor installatiebedrijven, schilders, bedrijven welke bovenloopkranen en overheaddeuren keuren en onderhouden en voor onderhoudswerkzaamheden binnen bedrijfspanden.

2. 4×4 schaarhoogwerker op banden met verbrandingsmotor.
Beweging: Horizontaal
Ondergrond: Zowel voor verhard als onverharde ondergrond, hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden.
Voor wie? Onder andere (staal)bouw, installatiebedrijven, onderhoudswerkzaamheden aan panden en montage van gevelbeplating.

3. Schaarhoogwerker op rupsen met verbrandingsmotor.
Beweging: Horizontaal
Ondergrond: Geschikt voor verhard en onverharde ondergrond en hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden. Door zijn rupsonderstel heeft dit type machine een kleinere bodemdruk dan een 4×4 schaar op banden.
Voor wie? Onder andere (staal)bouw, installatiebedrijven, fruit plukken, onderhoudswerkzaamheden aan panden en montage gevelbeplating.

4. Spinhoogwerker
Beweging: Roterende bovenwagen met telescoperende arm voor horizontale en verticale beweging.
Ondergrond: Geschikt voor verhard en onverharde ondergrond, hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden. Door zijn rupsonderstel heeft dit type machine voor zijn werkbereik een relatief klein eigen gewicht en compacte afstempeling. Machine dient voor gebruik op hoogte altijd waterpas afgestempeld te staan.
Voor wie? Onder andere schilders, snoei werkzaamheden, schoonmaakbedrijven, zonnepaneel reiniging, ongediertebestrijding, installatiebedrijven op onverharde ondergrond, onderhoudswerkzaamheden aan panden.

5. Auto Hoogwerker
Beweging: Roterende bovenwagen met telescoperende arm voor horizontale en verticale beweging.
Ondergrond: Geschikt voor verhard en onverharde ondergrond en hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden. Machine dient voor gebruik op hoogte altijd waterpas afgestempeld te staan.
Voor wie? Onder andere schoonmaak bedrijven, reclame bedrijven voor het ophangen van spandoeken, zonnepaneel reiniging, snoeiwerkzaamheden, onderhoud aan straatverlichting en verkeerslichten.

6. Telescoophoogwerker op banden.
Beweging: Roterende bovenwagen met telescoperende arm voor horizontale en verticale beweging.
Ondergrond: Geschikt voor verhard en onverharde ondergrond en hoofdzakelijk voor buiten werkzaamheden.
Voor wie? (Staal)bouw, schoonmaakbedrijven, snoei werkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden aan panden en servicewerkzaamheden bij fabrieken.

7. Telescoophoogwerker op rupsen.
Beweging: Roterende bovenwagen telescoperende arm voor horizontale en verticale beweging.
Ondergrond: Onverharde ondergrond hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden.
Voor wie? Onder andere (staal)bouw, snoei werkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden aan panden, montage van dak- en gevelbeplating en ophangen van veiligheidsnetten.

8. Kniktelescoophoogwerker
Beweging: Roterende bovenwagen met telescoperende arm voor horizontale en verticale beweging.
Ondergrond: Verharde en onverharde ondergrond hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden. Machine is door zijn extra knik compacter en geschikter voor het gebruik in beperkte ruimte dan een telescoophoogwerker.
Voor wie? Onder andere: (staal)bouw, snoeiwerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden aan panden, montage van dak en gevelbeplating en onderhoudswerkzaamheden in fabriekshallen.

9. Aanhanger hoogwerker
Beweging: Roterende bovenwagen met telescoperende arm voor horizontale en verticale beweging..
Ondergrond: Verharde en onverharde ondergrond hoofdzakelijk voor buitenwerkzaamheden. De aanhanger hoogwerker dient voor gebruik op hoogte altijd waterpas afgestempeld te staan.
Voor wie? Onder andere schilders, bedrijven in onderhoud van zonwering, snoei werkzaamheden, schoonmaak bedrijven, onderhoudswerkzaamheden aan panden.

10. Masthoogwerker
Beweging: Horizontaal telescoopmast, sommige modellen hebben ook een jib, waardoor er ook een beperkte zijdelingse beweging mogelijk is.
Ondergrond: Vlakke ondergrond en hoofdzakelijk voor binnen werkzaamheden
Voor wie? Installatiebedrijven, schilders, bedrijven welke in een beperkte ruimte boven machines moeten werken, onderhoudswerkzaamheden binnen bedrijfspanden.

Wij bieden een hoogwerker opleiding aan op maat. Dit houdt in dat onze docent op locatie komt en de opleiding aanpast naar de hoogwerker waarmee gewerkt wordt. 

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?