Hoe controleert u uw CODE 95 punten en wanneer moet u verlengen?

Eerder schreven we al over CODE 95 in ons blog “CODE 95: wat is het en 4 voordelen”. Maar wanneer moet u hier eigenlijk aan voldaan hebben en wie controleert dat?

Wat doen voor het behouden van code 95 punten?

Voor het behouden van uw code 95 punten moet u binnen 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Dit is verdeeld over 5 opleidingen die gelden voor 7 uur nascholing. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij meer uren (maximaal 21) te behalen vallen, echter is dit niet alleen afhankelijk van de opleiding maar ook van de opleider. Het gaat dan om meerdaagse opleidingen en of de opleider die opleiding ook in zoveel dagen aanbied.

Hieronder zijn de uitzonderingen genoemd:

  • ADR U01-2 en U100-2 (7 of 14 uur)
  • Chauffeur LZV W06-2 (7 of 14 uur)
  • Vervoer afvalstoffen U02-2 (7 of 14 uur)
  • VCA U05-2 (7 of 14 uur)
  • Heftruck U16-2 (7 of 14 uur)
  • Werken met de autolaadkraan U18-3 ( 7,14 of 21 uur)
  • Actualisering kennis vakbekwaamheid chauffeur U15-3(7,14,21 uur)
  • Bijscholing autolaadkraan U52-2 (7 of 14 uur)

Deze uren zijn verdeeld er moet namelijk voor 28 uur aan theorie opleidingen gevold worden (dit zijn de U- opleidingen) en 7 uur aan praktijk (dit zijn de W- opleidingen).

Alles weten over de code 95? Download ons gratis handboek!

Code 95 punten controleren en verlengen

Waar kun je de huidige code 95 periode en behaalde uren terug vinden? Op de site van het CBR kunt u inloggen met uw DigiD. Dan kunt u een overzicht downloaden waarin precies staat van wanneer tot wanneer uw code 95 periode loopt, welke opleidingen er gevolgd zijn en hoeveel uur er aan nascholing behaald is.

CODE 95 punten

Hoe werkt het bijschrijven van code 95 punten?

Wanneer u aan de nascholingsuren voldaan heeft gaat er vanuit het CBR bericht naar de RDW. U krijgt van het RDW een brief thuis waarin staat dat u uw code 95 uren kunt verzilveren. Houd er rekening mee dat de administratieve verwerkingstijd hiervan gemiddeld 2 á 3 weken is. Hiermee moet u naar uw gemeente, waar u uw nieuwe code 95 periode kunt bijschrijven. Deze periode is dan weer 5 jaar geldig.

Ieder transportbedrijf met chauffeurs en de chauffeurs zelf komen hiermee in aanraking. Dit kost veel tijd en energie. A.L.P. Opleidingen komt met een verlichting voor deze administratieve werkzaamheden. Wij kunnen u hier namelijk in ontzorgen. Hoe we dat doen leest u hier: A.L.P. Opleidingen ontzorgt u volledig voor de code 95.

Mockup - studiegids A.L.P. Opleidingen
Alle opleidingen overzichtelijk op een rij?

Vul onderstaand formulier in en download onze  studiegids!

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?