Veiligheid op de werkvloer

Een veilige werkomgeving is voor iedereen belangrijk. Een werkgever moet daarvoor zorgen. Niet alleen veiligheid op de werkvloer, maar ook onderweg. Het werken in de transport en logistiek is namelijk niet zonder gevaar. Je werkt met grote voertuigen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Door je personeel goed op te laten leiden zorg je voor een veiligere werkomgeving.

De meest voorkomende ongelukken met heftrucks

Per jaar gebeuren er gemiddeld 1.700 ongelukken met heftrucks in Nederland. Dit aantal stijgt nog iedere dag. Veel voorkomende ongelukken zijn:

  • Aanrijdingen met één van de medewerkers
  • Ladingen die van de vorken afvallen
  • Beknelling tussen of tegen een object en de heftruck
  • Kantelen van de heftruck door een te zware lading

Dit zijn ongelukken die voorkomen kunnen worden door je personeel goed op te leiden. Hiermee vergroot je de veiligheid van je personeel en voorkom je dat je magazijn de rest van de dag stilligt.

Niet alleen magazijnmedewerkers lopen risico op ongelukken. Ook bijvoorbeeld het werken op hoogte brengt veel risico’s met zich mee. Zo houden mensen blijvend letsel over aan het vallen van een trap of helling, van een steiger of van een beweegbaar platform. Genoeg reden dus om deze risico’s tot een minimum te beperken.

veiligheid op de werkvloer

Goed opgeleid, gecertificeerd personeel

Goed opgeleid personeel heeft veel voordelen. Zo zorgen ze voor een veiligere werkomgeving: er gebeuren minder ongevallen en er is minder schade aan producten/machines/goederen. Gecertificeerd personeel is zich immers bewust van de risico’s die het gebruik van bijvoorbeeld een heftruck, hoogwerker of een niet goed vastgezette lading met zich meebrengt. Ze zijn op de hoogte van verkeerd gebruik van apparatuur, wat tot onveilige situaties kan leiden, en ze weten of dagelijks of periodiek onderhoud plaats moet vinden.

Lees meer over het belang van goed opgeleid personeel

A.L.P. Opleidingen

Door je logistiek medewerkers door ons op te laten leiden, ben je ervan verzekerd dat ze veilig kunnen werken. Je personeel wordt in de praktijk beoordeeld waardoor eventuele fouten direct gezien en gecorrigeerd worden. Zorg voor veiligheid op de werkvloer! Neem contact met ons op om een opleiding in te plannen of schrijf je in via onze agenda.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Wat doen we met uw gegevens? Bekijk ons Privacy Statement.

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?