Wat is SOOB?

SOOB – Subsidie voor branchekwalificerende scholing

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de transport & logistiek branche, stimuleert het volgen van opleidingen. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB subsidiepunt.

A.L.P. voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sectorinstituut Transport & Logistiek ons het certificaat gecertificeerd opleider Transport & Logistiek verstrekt. Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Bent u aangemeld bij het SOOB-scholingsfonds?
U kunt subsidie krijgen voor een groot aantal opleidingen voor de verplichte nascholing. Daarmee kunt u besparen op opleidingskosten. Het sectorinstituut transport & logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.

Wij kunnen de onderstaande opleidingen verzorgen met SOOB subsidie

Subsidie voor rijopleidingen – rijbewijs C en C/E

Met het oog op de vraag naar vrachtwagenchauffeurs, verstrekt SOOB ook dit jaar subsidies voor het opleiden van chauffeurs voor zowel nieuwe medewerkers (zij-instroom) en bestaande medewerkers (doorstroom). Tot maar liefst 80% van de opleidingskosten kan worden vergoed. Zo kunt u als transportbedrijf profiteren van extra voordeel door direct te starten met het opleiden van nieuwe chauffeurs.

De subsidie wordt verstrekt op Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding C/E. Over de subsidiabele uurprijs wordt maximaal 80% subsidie verstrekt over een maximaal aantal opleidingsuren. Per opleiding kan er maximaal één subsidieaanvraag per medewerker per jaar gehonoreerd worden. Op deze regeling is het SOOB subsidiereglement Basiskwalificatie Chauffeur Goederenvervoer van toepassing.

SOOB aanvragen

Het aanvragen van subsidie voor uw (nieuwe) medewekers kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Het is belangrijk dat u de subsidie aanvraagt voordat de opleiding van start gaat. SOOB heeft hiervoor gekozen vanuit het oogpunt van budgetbeheersing. U kunt uw aanvraag indienen vanaf drie maanden voor de startdatum van de opleiding tot op de dag waarop de opleiding van start gaat. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Mockup - studiegids A.L.P. Opleidingen
Alle opleidingen overzichtelijk op een rij?

Vul onderstaand formulier in en download onze  studiegids!

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?